Sega onthult virtuele gamekamer met Mega Drive-games voor Steam | Gamer.nl

Sega onthult virtuele gamekamer met Mega Drive-games voor Steam | Gamer.nl

De Europese tak van Sega heeft aangekondigd een applicatie voor klassieke Mega Drive-games uit te brengen op Steam. Spelers krijgen via het programma toegang tot de titels via een virtuele gamekamer.

De applicatie krijgt de naam Sega Mega Drive Cla ics Hub. In de gamekamer worden de Mega Drive-spellen op een virtuele CRT-televisie vertoond. Hiernaast is de kamer uitgerust met Sega-merchandise, worden aangeschafte games op een plank tentoongesteld en is er een dynamisch systeem dat het tijdstip in de wereld verandert. Verder is het mogelijk om lokale multiplayer-games te spelen, worden controllers ondersteund en zijn er verschillende grafische filters beschikbaar.

Volgens Sega krijgen gebruikers de mogelijkheid om de games naar eigen wens te modden en te delen via de Steam Workshop. Het is nog onduidelijk hoe mods werken binnen de virtuele gamekamer. Meer informatie wordt volgende week gedeeld, aldus community manager Dan Sheridan op Twitter.

De Sega Mega Drive Hub heeft ondersteuning voor vijftig games waaronder Golden Axe, Altered Beast, Streets of Rage en Virtua Fighter 2. Gebruikers die de games al bezitten op Steam, moeten een update uitvoeren om gratis toegang te krijgen tot de virtuele gamekamer. De volledige lijst met games is beschikbaar op de officiële website van Sega.

Sega Mega Drive Cla ics Hub is vanaf 28 april beschikbaar in Europa.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou