Sega Europe: 'Gametak is kerngezond ondanks negatieve berichten'

Sega Europe: 'Gametak is kerngezond ondanks negatieve berichten'

Volgens Gary Dale, COO van Sega Europe, heeft de coronacrisis geen impact op de gametak van moederbedrijf Sega Sammy Holdings.

Dat is opvallend, gezien de cijfers van Sega Sammy Holdings. Zo draaide het de eerste helft van dit financiële jaar een verlies van 24 miljoen euro, ontsloeg het 650 werknemers en sloot het de geliefde Sega Akihabara Building 2-arcade.

"Er is geen impact op de game-industrie, of dat nou in Japan of vooral in de VS en Europa is", zegt Dale tegen Gamesindustry.Het zouden vooral de andere bedrijfstakken in Japan zijn, waaronder arcades, pachinko-machines en vakantieparken, die zijn geraakt door de pandemie.

Volgens chief studios officer Tim Heaton stroken de negatieve berichten daarom niet helemaal met de werkelijkheid:

"Ik denk dat investeerder-gerelateerde zaken rondom Sega Sammy en Tokyo een eigen draai hebben en erg Japan-centrisch zijn. Maar Sega Europe en Sega America zijn een groot onderdeel van het bedrijf."

Sega Europe zou zelfs 'kerngezond' zijn en 'voorlopen op de planning' wat omzet betreft, een eigenschap die veel andere uitgevers en studio's beleven door de pandemie. Franchises als Yakuza, Total War en Football Manager droegen daaraan bij.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou