Sega brengt Yakuza 5 alsnog naar Europa | Gamer.nl

Sega brengt Yakuza 5 alsnog naar Europa | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Dat werd bekendgemaakt tijdens het PlayStation Experience-evenement dat momenteel gaande is. Het vijfde deel in de serie is al sinds 2012 in Japan verkrijgbaar, maar de lokalisatie voor de Westerse markt bleef uit.

Dat Sega het spel nu alsnog gaat vertalen, schrijft het toe aan de vele reacties en oproepen van Westerse fans die het sinds die tijd heeft ontvangen. Een precieze releasedatum voor Yakuza 5 ontbreekt nog. Wel is al bekend dat het enkel om een digitale versie gaat. Die komt tezijnertijd beschikbaar op het PlayStation Network.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou