Script van Broken Age Episode 2 is af | Gamer.nl

Script van Broken Age Episode 2 is af | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Double Fine-hoofd Tim Schafer meldt daarbij dat zijn studio dankzij het voltooide script nu stemwerk kan gaan opnemen, evenals de muziek voor de tu enfilmpjes.

Er is nog geen releasedatum voor de tweede episode bekend. Double Fine zegt wel dat het "een veel duidelijker plan heeft voor de rest van de ontwikkeling". Het bedrijf hoopt binnenkort met een schatting te komen van wanneer het tweede deel van de game uitkomt. In juli zei de ontwikkelaar dat Episode 2 dit jaar nog uit moet komen.

Episode 1 van Broken Age kwam in januari op Steam uit en werd in juni naar iOS overgezet. Een Android-versie staat nog op de planning. Het geld dat Double Fine met de verkopen van het eerste deel heeft verdiend, gaat naar de ontwikkeling van Episode 2.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou