Satellite Reign is nu beschikbaar op Steam Early Access | Gamer.nl

Satellite Reign is nu beschikbaar op Steam Early Access | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De Early Acces-versie was eigenlijk de bèta-versie, die vorige maand uitrolde, maar is geüpdatet met een paar bug fixes en grafische verbeteringen. Spelers kunnen nu tevens de hoeveelheid burgers die rondlopen op straat aanpa en. Dit is namelijk van invloed op de framerate van de game. Sattelite Reign kost momenteel 25,19 euro op Steam met tijdelijke korting. Normaal kost de game 27,99 euro.

In deze real time strategygame nemen spelers het op tegen grote bedrijven met technologie en wapens, gebaseerd op inspiratiebron Syndicate Wars. Die game kwam in 1996 uit op pc en een jaar later op PlayStation. De ontwikkelaar is Bullfrog Productions, waar Mike Diskett als designer werkte. Diskett is nu werkzaam bij 5 Lives Studios, die Satellite Reign maakt. Vorig jaar juli werd Satellite Reign succesvol gefinancierd op Kickstarter.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou