Saoedi-Arabië koopt aandelen in Activision, EA en Take-Two

Saoedi-Arabië koopt aandelen in Activision, EA en Take-Two

Het Public Investment Fund van Saoedi-Arabië heeft aandelen gekocht in uitgevers Activision, Electronic Arts en Take-Two Interactive.

Het gaat volgens analist Matthew Kanterman om vijftien miljoen aandelen in Activision - ongeveer 3,5 procent van het bedrijf - 7,42 miljoen aandelen in EA - zo'n 2,6 procent van het bedrijf - en 3,97 miljoen aandelen in Take-Two - ongeveer 3,5 procent van het bedrijf.

Ter vergelijking: de grootste individuele aandeelhouder van Activision is Bobby Kotick met 0,56 procent van het bedrijf, en Vanguard heeft ongeveer 7,8 procent van alle Activision-aandelen in handen. Het gaat dus om aanzienlijke hoeveelheden.

Het Public Investment Fund (kortweg PIF) is het soevereine vermogensfonds van Saoedi-Arabië. Het fonds heeft een totaal geschat vermogen van ongeveer 400 miljard dollar en heeft eerder al flinke hoeveelheden aandelen gekocht in onder andere Disney, Facebook en Boeing. De aankopen van het fonds zijn niet zonder controverse. Het land, dat bij velen bekend staat om een gebrek aan mensenrechten, maakt op deze manier winst op veel wereldwijd populaire producten.

Electronic Arts

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toffe jongens zijn dat.

0

Aanbevolen voor jou