Saber Interactive helpt mee met ontwikkeling Star Wars: KotOR-remake

Saber Interactive helpt mee met ontwikkeling Star Wars: KotOR-remake

Saber Interactive helpt Aspyr Media met de ontwikkeling van de remake van Star Wars: Knights of the Old Republic.

Dat werd bekendgemaakt tijdens de onthulling van de fiscale jaarcijfers van Embracer Group, de eigenaar van beide studio's (via Push Square). Volgens bestuurslid Matthew Karch helpt Saber Interactive Aspyr een handje omdat de game min of meer geheel opnieuw gemaakt moet worden.

"Toen we Aspyr kochten wisten we van begin af aan al dat ze onze hulp konden gebruiken. Saber heeft enorme expertise in het maken van dit soort producten. Ze hebben dat voor meerdere Halo-producten gedaan."

Wanneer er meer informatie over de vorig jaar onthulde remake van KotOR naar buiten wordt gebracht, is niet bekend, maar Karch zegt ergens binnen de komende maanden meer naar buiten te willen brengen.

Toen de remake van Knights of the Old Republic vorig jaar werd aangekondigd - hieronder is de trailer nog eens te zien - werd bekendgemaakt dat Aspyr Media, vooral bekend van het opnieuw uitbrengen van Star Wars-games zoals Star Wars: Jedi Knight 2 en Episode 1 Racer, de ontwikkeling op zich nam. Saber Interactive heeft veel ervaring met het overzetten van games naar andere platforms, zoals de pc-versies van de oude Halo-games en The Witcher 3 op Switch.

Star Wars: Knights of the Old Republic wordt gezien als een van de, zo niet de beste Star Wars-games ooit gemaakt - het oorspronkelijke spel is van Bioware. De game wordt in ieder geval tijdelijk console-exclusief voor PlayStation 5. Een releasedatum is er nog niet.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou