Rusland gebruikt gamescreenshots als 'bewijs' dat de VS met IS samenwerkt | Gamer.nl

Rusland gebruikt gamescreenshots als 'bewijs' dat de VS met IS samenwerkt | Gamer.nl

Het Russische ministerie van Defensie heeft een fout gemaakt toen het wilde aantonen dat de Verenigde Staten terreurbeweging IS hielpen bij de ontruiming van IS-soldaten in Syrië.

Het Ru ische MIVD plaatste hierbij screenshots uit de mobiele game AC-130 Gunship Simulator. Via Twitter plaatste het Ru ische ministerie van Defensie screenshots uit een geüpload door de ontwikkelaar van AC-130 Gunship Simulator, Byte Conveyor Studios. In de video zijn beelden te zien dat een konvooi wordt opgeblazen. Journalist Eliot Higgins kwam als een van de eerste achter de fout. Volgens journalist Eliot Higgins was de screenshot gekopt als ‘Konvooi van ISIS verlaat Abu Kamal voor de grens van Syrië en Irak (9 november 2017)’.

Rusland heeft hun fout toegegeven en in een verklaring uitgelegd dat een lid van het personeel een verkeerde foto gebruikt heeft. Het Ru ische MIVD gaat onderzoeken hoe dit kon gebeuren.

Het is niet de eerste keer dat er screenshots uit games worden gebruikt om iets aan te tonen in het nieuws. Op 2 januari van dit jaar gebruikte een van de grootste nieuwsomroepen van de Verenigde Staten, CNN, screenshots uit Fallout 4 in een nieuwsartikel over Ru ische hackers.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou