RollerCoaster Tycoon 2 komt naar mobiele apparaten | Gamer.nl

RollerCoaster Tycoon 2 komt naar mobiele apparaten | Gamer.nl

Het team achter RollerCoaster Tycoon 2 werkt aan een uitgave voor iOS en Android. Dit bevestigt de bedenker van Rollercoaster Tycoon, Chris Sawyer, in een interview met Eurogamer. 

Volgens Sawyer is het lastig om het spel om te zetten naar mobiele- en tabletplatformen. “De originele RollerCoaster Tycoon 2 is geschreven in een code die alleen werkt op pc. Maar het produceren van de mobiele versie wordt makkelijker gezien het succes van Transport Tycoon en de toewijding en ervaring van het Origin8-team. We werken samen om een goede versie voor mobiele apparaten te maken, gebaseerd op de originele pc-titel.”

Omdat de nieuwe versies van RollerCoaster Tycoon een andere stijl en gameplay bevatten, denkt Sawyer dat er vraag is naar de wat kla iekere versies van de game. “Er is nu ruimte op de markt voor de originele ‘kla ieke’ versie van de game, met de unieke grafische stijl en simpele gameplay.”

Sawyer geeft in het interview geen verdere informatie over bijvoorbeeld een releasedatum voor de mobiele uitgaven van de game.  

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou