De e-mail die volgens McCasker van Rockstar komt, vraagt om een aanpassing in een stuk over Red Dead Redemption: “Dit is de grootste game die we gemaakt hebben sinds GTA IV en krijgt al Game of the Year 2010-nominaties van specialisten over de hele wereld. Kunt u er alstublieft voor zorgen dat Toby’s artikel dit reflecteert – hij moet de enorme prestatie waar hij over schrijft respecteren.” Nadat McCasker deze e-mail openbaarde via Facebook, raakte hij zijn baan kwijt. Naar eigen zeggen is hij ontslagen voor het openbaar maken van de e-mail. Volgens News.com.au zou McCasker al twee keer eerder zijn gewaarschuwd voor zijn gedrag.

Cash for Comment

Tegenover News.com.au zegt McCasker: “ik wilde geen journalist worden om advertorials te kunnen schrijven die zich voordoen als redactionele stukken. Ik zit erg met deze cash for comment-cultuur die snel de status quo aan het worden is in printmedia.” Paul Merrill, een andere redacteur van Zoo Weekly, herkent de uitspraken van McCasker niet: "Ik heb nog nooit gehoord dat een gamemaker vroeg om een positieve review en die hebben ze ook zeker nooit gekregen."

Een medewerker van de Australische tak van Rockstar zegt niet te weten waar dit verhaal precies over gaat, wel zegt hij dat de mensen achter Rockstar altijd hun best doen "om hun games zo overtuigend mogelijk te presenteren aan media en fans en dat ze net als elke andere gamepublisher hun games graag positief belicht zien worden."

Kane & Lynch

Het verhaal van Rockstar en McCasker doet denken aan dat van Eidos en GameSpot in 2007. Toen zou Eidos gedreigd hebben om alle marketingbudgetten terug te trekken als de review van Kane & Lynch niet positiever zou worden. Volgens geruchten zou GameSpot-redacteur Jeff Gerstmann zijn ontslagen vanwege deze affaire. Een groot verschil met het verhaal van toen, mocht de e-mail echt zijn, is dat Rockstar niet met sancties dreigt, maar slechts een vraag stelt.