GTA Online is een open online wereld voor maximaal zestien spelers. De wereld gaat op 1 oktober live en is voor alle gebruikers van GTA 5 gratis te gebruiken. Rockstar benadrukt in een blog waarin details worden bekendgemaakt dat het problemen verwacht na de lancering. Zowel met overbelasting van de servers als kleine foutjes in de grote open wereld. Het vraagt het publiek meerdere malen om feedback te geven.

"We zijn overdonderd door de ontvangst van GTA 5, letterlijk overdonderd wat betreft onze servers", aldus de uitgever. Over GTA Online schrijft Rockstar: "We hopen dat het erg soepel zal draaien, maar vergeef het ons als dat niet zo is en help ons alle problemen op te lossen."

De uitgever stelt zich bewust te zijn van het feit dat de servers nu ook al overbelast raken. Dat kan resulteren in problemen met onderdelen van GTA 5 zelf zoals de iFruit App en sommige diensten binnen de Social Club. We werken non-stop aan het toevoegen van meer servers", belooft Rockstar dat spelers er tevens op voorbereid dat de problemen zich ook bij GTA Online gaan voordoen.

Rockstar kon tegenover Gamer.nl niet aangeven hoe laat de servers van GTA Online exact online gaan op 1 oktober en of dit een wereldwijde simultane release is, of per tijdszone. Rockstar heeft aangegeven terug te komen bij Gamer.nl. 

Details

Vanaf dag 1 kunnen er maximaal zestien spelers tegelijk in een wereld actief zijn. Het is in deze wereld mogelijk alleen te spelen of met vrienden samen te werken. Gebruikers kunnen naar de film, sporten, naar de schietbaan gaan maar ook een overval plegen of tegen elkaar racen. Er zijn ook missies die kunnen worden uitgevoerd en het is voor spelers mogelijk zelf missies te maken en deze te delen.

Daarnaast kan een carrière worden opgestart om zo geld te verdienen. Met dat geld, en inkomsten die worden behaald door overvallen en races, kunnen nieuwe wapens en andere digitale goederen worden gekocht. De totale online game is gratis te gebruiken, maar spelers die sneller meer geld willen hebben kunnen ook digitale valuta kopen voor echt geld.

In GTA Online zullen spelers reputatie opbouwen aan de hand van punten die worden verdiend met diverse handelingen. Meer punten zorgt voor meer mogelijkheden, wapens of contacten. Rockstar zal in de weken en maanden na de lancering regelmatig nieuwe content toevoegen. Bijvoorbeeld speciale strandvoertuigen of nieuwe wapens. 

Dit nieuws is afkomstig van NUtech.