Rockstar dacht dat singleplayer-dlc voor GTA 5 'niet mogelijk of nodig was' | Gamer.nl

Rockstar dacht dat singleplayer-dlc voor GTA 5 'niet mogelijk of nodig was' | Gamer.nl

Grand Theft Auto 5 heeft nooit een singleplayeruitbreiding gekregen. Volgens een Rockstar-werknemer komt dit omdat het bedrijf dacht dat dit niet mogelijk of nodig was.

GTA Online, de online modus van Grand Theft Auto 5, heeft daarentegen wel veel updates gekregen. Director of design Imran Sarwar legt in een interview met Game Informer uit waarom GTA 5, in tegenstelling tot eerdere GTA-games, geen singleplayer-dlc heeft gekregen.

"Het was niet echt een bewuste besli ing, het liep nou eenmaal zo. We zouden in de toekomst graag meer singleplayer uitbreidingen doen. Als een bedrijf houden we enorm veel van singleplayercontent en geloven we er stellig in - zowel voor verhaalvertelling als het maken van een immersie wereld. De multiplayer kan daar niet aan tippen."

"Maar de singleplayer van GTA 5 was al gigantisch en erg compleet", vervolgt Sarwar. "Het waren eigenlijk drie games in één. Het kostte ook een jaar om de next-gen versie van de game te maken, en het online gedeelte had vel potentie, maar die potentie kostte ook veel resources. En dan zijn er ook nog de andere games waar we aan werken - vooral Red Dead Redemption 2. De combinatie van die factoren zorgde ervoor dat we een uitbreiding niet nodig of mogelijk achtten."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou