Rockstar: 'Claims voormalige werknemer zijn bizar' | Gamer.nl

Rockstar: 'Claims voormalige werknemer zijn bizar' | Gamer.nl

Rockstar noemt de claims van voormalige Rockstar North-baas Lesie Benzies "nergens op gebaseerd en in veel gevallen simpelweg bizar". Benzies sleept Rockstar voor de rechter. Volgens Benzies is het bedrijf hem nog 150 miljoen dollar aan royalty's schuldig.

"Leslie Benzies was lange tijd een gewaardeerde werknemer binnen ons bedrijf", zo leest het statement van Rockstar. "Helaas hebben significante problemen in zijn functioneren er voor gezorgd dat hij ontslag moest nemen. Ondanks onze pogingen om deze problemen aan te pakken en op te lo en voor en na zijn vertrek, heeft Leslie er voor gekozen deze route te nemen en de contractafspraken waar we voorheen over akkoord waren te negeren."


Benzies werkt sinds januari niet meer bij Rockstar, na een 'sabbatical' die volgens hemzelf door het bedrijf werd opgelegd. Volgens de voormalig GTA-baas heeft het Rockstar hem meerdere malen misleid, met als doel hem het bedrijf uit te werken zodat hem geen royalty's betaald hoeven te worden, zo meldt het advocatenkantoor dat hem vertegenwoordigt.

"Zijn claims zijn nergens op gebaseerd en in veel gevallen bizar", zo vervolgt Rockstar. "We zijn zeker dat deze zaak in ons voordeel wordt beslecht. Een belangrijk onderdeel van het bedrijf sinds Rockstar's begin is het concept van 'het team'. Het is erg teleurstellend en simpelweg fout van Leslie om persoonlijke credit te eisen voor wat altijd al geweldig werk van heel het Rockstar-team was, dat hard werkt om de meest immersieve en boeiende entertainmentervaringen aan onze fans te bieden."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou