Rock Band 4 krijgt meerdere zangpartijen en nieuwe drumsolo’s | Gamer.nl

Rock Band 4 krijgt meerdere zangpartijen en nieuwe drumsolo’s | Gamer.nl

Harmonix Studios heeft nieuwe details bekendgemaakt over Rock Band 4. De ontwikkelaar onthulde de details in een interview met IGN. Het gaat onder andere om nieuwe zangpartijen en meer ruimte voor improvisatie.

Rock Band-fans hebben voor alle tweeduizend nummers zang voor meerdere stemmen geschreven, daardoor kunnen spelers naast leadzanger ook de achtergrondzang zijn. Ook geeft Harmonix spelers meer vrijheid om te improviseren in een bestaand nummer: zolang spelers zuiver zingen, kunnen ze hun eigen melodie verzinnen en zingen.

De drumfillers zitten nu op willekeurige plekken in de nummers, dat geldt ook voor nummers uit eerdere Rock Band-games. Deze fillers starten op willekeurige tijdstippen wanneer spelers genoeg punten hebben om in Overdrive te zitten. Drummers kunnen ook 'aftikken' voor een nummer begint.

Rock Band 4 draait op een nieuwe engine en in 1080p 60fps. De game is compatibel met de ruim tweeduizend nummers uit de eerdere Rock Band-games: spelers hoeven deze niet nog eens te kopen. Het niet langer mogelijk om keyboard te spelen: Rock Band 4 is beperkt tot gitaar, drums, bas en zang.

Harmonix kondigde Rock Band 4 in maart aan, het spel moet dit jaar verschijnen op PlayStation 4 en Xbox One. Hoewel er nieuwe instrumenten in de maak zijn, kunnen spelers ook oude gitaren en drumstellen uit de Rock Band-serie te gebruiken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou