Robot Cache laat gamers uitgespeelde pc-games verkopen | Gamer.nl

Robot Cache laat gamers uitgespeelde pc-games verkopen | Gamer.nl

Robot Cache is een aankomende digitale winkel waarop spelers hun gebruikte digitale pc-games kunnen verkopen.

De service is opgericht door Brian Fargo, de baas van InExile Entertainment. De winkel gebruikt een technologie genaamd blockchain, waardoor de winkel niet centraal door één bedrijf wordt gerund. Dit moet de kosten voor ontwikkelaars en uitgevers die hun games op het distributieplatform aanbieden sterk verlagen. Ontwikkelaars zouden zo'n 95 procent van het geld dat men betaalt voor hun games kunnen houden. Dit in vergelijking met Steam, waar zo'n 30 procent van de prijs naar Valve gaat.


Het doorverkopen van gebruikte digitale games is het onderdeel van Robot Cache wat nieuwe klanten moet aantrekken. Mensen die hun games hebben uitgespeeld kunnen die weer verkopen op de website - zolang de games in kwestie op Robot Cache zijn aangeschaft. Uitgevers mogen wel bepalen wat de prijs is van een tweedehands game. Zeventig procent van het geld bij deze transacties gaat naar de uitgever, terwijl 25 procent naar de gamer die het spel verkoopt gaat.

Laatstgenoemde wordt uitbetaald in Iron, de digitale valuta van de winkel, waarmee nieuwe games aangeschaft kunnen worden. Het is de bedoeling dat de winkel in het tweede kwartaal van 2018 lanceert en dan de meest recente en grootste games beschikbaar stelt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou