Robert Bowling stapt op bij Call of Duty-ontwikkelaar | Gamer.nl

Robert Bowling stapt op bij Call of Duty-ontwikkelaar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Vandaag stap ik op van mijn positie als creative strategist bij Call of Duty, als een leider bij Infinity Ward en als een medewerker bij Activision", zo bericht Bowling. Enig uitleg voor zijn vertrek geeft hij niet, wel bedankt hij zijn Twitter-volgers voor hun steun en belooft hij zijn volgende avontuur vanaf het microblog met hun te delen.

Activision heeft op Bowlings vertrek gereageerd met het volgende statement: "We bedanken Robert oprecht voor zijn vele jaren van dienst. Hj was een vertrouwd en gewaardeerd lid van het Infinity Ward-team. We wensen hem het allerbeste met zijn besli ing om andere kansen na te jagen."

FourZeroTwo

Bowling, online ook bekend onder de naam FourZeroTwo, was het gezicht van de Call of Duty-franchise sinds Call of Duty 4: Modern Warfare. Als creative strategist, en aanvankelijk onder de titel communitymanager, was hij de schakel tu en gamers en de ontwikkelaars bij Infinity Ward. Daarvoor was hij onder andere zeer actief op Twitter.

Steeds meer kreeg Bowling klachten en beledigingen te horen via Twitter. Of dat van invloed is geweest op zijn besluit om zijn baan naast zich neer te leggen, is onbekend. De aankondiging dat hij opstapt heeft veel steunbetuigingen opgeroepen, waaronder van Microsofts Larry Hryb en Epic Games' Cliff Bleszinski.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou