Road Redemption komt in oktober naar pc | Gamer.nl

Road Redemption komt in oktober naar pc | Gamer.nl

Road Redemption heeft een definitieve releasedatum gekregen. De game verschijnt op 15 oktober op pc. De Xbox One en Playstation 4-versies volgen op 15 januari 2017.

Het was in eerste instantie de bedoeling dat de game in augustus in de winkels kwam te liggen, maar daar heeft ontwikkelaar Ian Fisch een verklaring voor. "We hebben besloten om onze tijd te nemen voor de game, omdat onze backers al toegang hebben tot een regelmatig gepatchte bètaversie van de game. Het is beter om een geweldige game uit te geven dan dat we door tijdsdruk gedwongen zouden zijn om een middelmatige game af te leveren."

"We hebben eerder gezien dat Kickstarter-games zoals Mighty No. 9 en Armikrog uitgebracht werden voordat ze echt klaar waren. Ik denk niet dat iemand daarop zit te wachten", vervolgde Fisch. Mighty No. 9 kwam vorige week uit en kon rekenen op veel negatieve recensies en klachten van spelers. Road Redemption stond net als Mighty No. 9 op Kickstarter en de ontwikkelaar wil een soortgelijke situatie voorkomen.

"Wat er is gebeurd met Mighty No. 9 laat zien dat games met veel potentie zelfs kunnen lijden onder de wens om de game op veel platforms uit te brengen. Door ons bij Road Redemption te richten op pc, Xbox One en PlayStation 4 kunnen we maximale prestaties meegeven aan de game zonder ons teveel te laten beperken door PlayStation 3- of Xbox 360-versies."

Gedurende de tijd dat Road Redemption in Early Acce was is de game al 100.000 keer verkocht. De motorracegame is een spirituele opvolger van de gewelddadige Road Rash-reeks uit de jaren '90.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou