Rise of the Tomb Raider is tijdelijk exclusief voor XOne en X360 | Gamer.nl

Rise of the Tomb Raider is tijdelijk exclusief voor XOne en X360 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Spencer liet weten dat de exclusieve deal met Square-Enix om Rise of the Tomb Raider in het najaar van 2015 naar Xbox-platformen te brengen "een bepaalde tijd duurt". Hoe lang het duurt voordat de game naar andere platformen komt is echter niet bekend. 

Spencer liet weten dat Microsoft geen zeggenschap heeft over de Tomb Raider-franchise en dat het bedrijf niets gekocht heeft. "Ik kan niet overal over praten omdat het een zakendeal is tu en mij en hen (Square Enix). Maar de deal heeft een tijdslimiet." Spencer liet wel weten dat hij niet weet of de game na de deal nog naar andere platformen komt, en vergelijkt het met games als Dead Rising en Ryse.

Tijdens Microsoft's Gamescom-conferentie gisteren werd aangekondigd dat Rise of the Tomb Raider in 2015 exclusief op Xbox One zou verschijnen. Later werd daar ook Xbox 360 als platform aan toegevoegd. Meteen ontstond er onduidelijkheid over of de game altijd exclusief zou blijven of uiteindelijk ook naar andere platformen zou komen. Spencer's opmerking bevestigt niet dat de Tomb Raider-game ook naar andere platformen komt, maar maakt wel duidelijk dat het voor Square Enix een optie is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou