Riot verliest rechtszaak van Edgar Davids over League of Legends Striker Lucian-skin | Gamer.nl

Riot verliest rechtszaak van Edgar Davids over League of Legends Striker Lucian-skin | Gamer.nl

Voormalig profvoetballer Edgar Davids krijgt compensatie van Riot Games, omdat League of Legends-personage Lucian te veel op hem lijkt.

Dat heeft de rechter besloten, meldt Het Parool. Het gaat om het personage Lucian. De skin Striker Lucian heeft de bekende dreadlocks en bril van Davids, evenals een voetbaloutfit. Het uiterlijk verscheen in 2014 ter ere van het wereldkampioenschap voetbal in dat jaar.

Volgens de rechter is de gelijkenis zo sterk dat er een schending van het portretrecht van Davids heeft plaatsgevonden. De voetballer kan om compensatie vragen, omdat hij geld kan verdienen door zijn uiterlijk te verbinden aan een bepaald product.

Riot Games stelde tijdens de rechtszaak dat er geen grote gelijkeni en bestaan tu en Davids en het personage. Volgens Het Parool heeft de uitgever in het verleden al wel toegegeven dat de voetballer als inspiratiebron diende.

Riot Games moet nu onderzoeken hoeveel het verdiende met de skin van het personage. Op basis daarvan wordt bepaald wat de compensatie voor Davids wordt. In de winkel van League of Legends is de skin voor 750 Riot Points te koop, wat gelijk staat aan ongeveer vijf euro.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou