Riot Games gaat achtergrondverhalen League of Legends herschrijven | Gamer.nl

Riot Games gaat achtergrondverhalen League of Legends herschrijven | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

League of Legends speelt zich af in de fictieve wereld Runeterra en Riot Games schrijft voor elk personage een achtergrondverhaal waarin verklaard wordt waarom het personage in de League zit. Momenteel voelt het bedrijf zich echter gelimiteerd in deze storytelling.

Riot Games meldt dat zij te vaak in herhaling vallen. "League of Legends is altijd aan het evolueren. De verhaallijn kan daar niet bij achter blijven", aldus de verhalenschrijvers van de game. Het bedrijf tracht meer diepte te geven aan de personages en hun onderlinge connecties.

De focus blijft liggen op het verbeteren van de gameplay zo geeft Riot Games aan. Riot Games wijst er echter op dat spelers graag de lore lezen. "We willen de verhaallijn niet beperken vanwege de gameplay. Dat geldt ook andersom", meldt Tommy Gnox, een van de verhaalschrijvers.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou