Resident Evil krijgt wederom remake | Gamer.nl

Resident Evil krijgt wederom remake | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In Japan komt de titel dit jaar nog uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Voor de PlayStation 4, Xbox One en pc komt het spel in 2015 uit. Of dezelfde data ook voor Europa gelden is nog niet bekend. 

De remake is gebaseerd op de remake die voor de GameCube verscheen. Het verschil met die versie is dat deze nieuwe editie op de PlayStation 4, Xbox One en pc in een resolutie van 1080p te spelen is. Op de PlayStation 3 en Xbox 360 is dit 720p. Daarnaast wordt er 5.1 surround sound toegevoegd. Daarnaast krijgt het spel een besturing die past bij de moderne tijdsgeest. 

Op ieder moment is het mogelijk om terug te schakelen naar de oude besturing en graphics. Zo kan de speler in plaats van 16:9 er ook voor kiezen om in 4:3 te spelen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou