Volgens een persbericht van Microsoft wordt Quantum Break "een revolutionaire entertainmentervaring... die de grens tussen gamen en televisie gaat doorbreken door drama en gameplay in één naadloze, uniek meeslepende ervaring te smelten. Hoe je de game speelt heeft invloed op te serie, en de show geeft je informatie over hoe je de game speelt."

Oorspronkelijk bericht:
Alan Wake-ontwikkelaar Remedy Entertainment heeeft Quantum Break voor Xbox One aangekondigd. Het lijkt er op dat spelers in de third person action-game de tijd kunnen stilzetten.

In de trailer werden eerst echt gefilmde beelden getoond van een moeder en haar dochter in een woonwijk. Daarna werden real-time beelden getoond van een schip dat door een brug heen barst. Ook werden een aantal personages in wat leek op een zaal in een landhuis getoond. Verder is er nog niets over de titel bekend.

Microsoft maakte daarnaast bekend dat het bedrijf aan vijftien nieuwe Xbox One-games werkt die binnen een jaar van de lancering moeten verschijnen. Acht van die games zijn compleet nieuwe IP's.