Remedy Entertainment werkt aan vijf games

Remedy Entertainment werkt aan vijf games

Remedy Entertainment werkt aan vijf verschillende games. Dat vertelt CEO Tero Virtala in een href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2021-03-05-beyond-control-whats-next-for-remedy" rel="noopener noreferrer" target="_blank">interview </a>met Games Industry.

In totaal werken er vier teams aan nieuwe games. Het team achter Control ontwikkelt ports voor 'nieuwe' diensten, waarbij Virtala sterk hint naar cloudgaming, en de 'volgende grote titel' van Remedy.

Een tweede team werkt aan een coöperatieve free-to-play multiplayergame met de werktitel Vanguard en een volgend team werkt aan twee titels die worden uitgeven door Epic Games. De CEO omschrijft het eerste Epic-project als een AAA-ervaring en de tweede als een kleinere game in hetzelfde universum.

"Het project dat we met Epic doen is een wereld waarvan we willen dat spelers er meer tijd in spenderen", legt Virtala uit. "Er zijn meer mogelijkheden om de wereld te verkennen dan in één game."

Een laatste team werkt samen met Smilegate aan de eerde aangekondigde campagne voor CrossfireX en de Chinese variant, Crossfire HD. Het bedrijf neemt zich voor vaker werk uit te besteden voor dergelijke projecten.

De campagne voor CrossfireX moet in 2021 verschijnen voor Xbox Series X en S en pc. Releasedata voor de overige projecten zijn nog niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk word het niet een geval van kwantiteit boven kwaliteit.

0
test

@poklaan In dit geval eerder diversiteit boven kwaliteit. Maar ik heb doorgaans wel een hoge pet op van Remedy. Control is een hele gave game, en Quantum Break was ook niet slecht; maar wel wat minder een game, een soort halve film. Alan Wake vond ik ook fantastisch, vooral vanwege ook weer de geniale verhaalvertelling. Control is eigenlijk het meeste een game van de 3 en daarin ook wel het beste. Hoewel soms erg moeilijk met bepaalde boss fights. De games van Remedy hebben vaak een zeer creatieve insteek en je merkt meteen dat er geen andere ontwikkelaar is die dergelijke games maakt. Dat heb ik ook een beetje met Arkane studio's.

0

Aanbevolen voor jou