Remedy bevestigt nieuwe Alan Wake | Gamer.nl

Remedy bevestigt nieuwe Alan Wake | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Oskari Häkkinen, hoofd van de Alan Wake-franchise, is de nieuwe Alan Wake echter geen 'Alan Wake 2', maar het is ook geen downloadbare content. Häkkinen beschrijft de nieuwe Alan Wake-game als "iets dat zeker meer biedt aan de Wake fans, maar net zo belangrijk, ook een mogelijkheid biedt aan spelers die niet bekend zijn met de franchise om aan boord te springen."

Häkkinen geeft toe dat het niet de bedoeling was de ontwikkeling van een nieuwe Alan Wake nu al wereldkundig te maken.  "Het is te betreuren dat dit nieuws al gelekt was voor de officiële aankondiging, die natuurlijk beelden en informatie bevat." De officiële aankondiging laat echter niet lang meer op zich wachten, meldt Häkkinen. De ontwikkelaar sluit de verklaring af met een hint naar een release in de herfst en een release op meerdere platformen. Dat zou opvallend zijn, omdat de eerste game alleen voor Xbox 360 is verschenen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou