Releasedatum Shadows of the Damned bekend | Gamer.nl

Releasedatum Shadows of the Damned bekend | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Shadows of the Damned is volgens de ontwikkelaars geïnspireerd door de grindhouse-films Death Proof en Planet Terror van regi eurs Quentin Tarantino en Robert Rodriguez. In de horrorgame voor PlayStation 3 en Xbox 360 moet hoofdpersonage Garcia Hotspur afreizen naar de hel om zijn vriendin te redden uit de klauwen van demonen. 

In zijn gevechten kan Hotspur gebruikmaken van de demon Johnson. Johnson kan van gedaante wi elen en zichzelf in allerlei wapens veranderen zoals pistolen, geweren en fakkels. Licht en duisternis zijn erg belangrijk in de gameplay van Shadows of the Damned en voegen een aantal puzzelelementen toe. 

Ontwikkelaars

De game is het eerste project dat samen wordt gemaakt door Shinji Mikami en Goichi Suda. Mikami is vooral bekend als de bedenker van de Resident Evil-serie. Goichi Suda, ook bekend onder de bijnaam Suda 51, is onder andere verantwoordelijk voor de games Killer 7 en No More Heroes.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou