Red Orchestra-maker komt met CryEngine 3-game | Gamer.nl

Red Orchestra-maker komt met CryEngine 3-game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De game is een free-to-play-shooter voor PC, maar verschijnt ook voor PlayStation 3 en Xbox 360 en gaat over een drugsoorlog. Uit de omschrijving blijkt niet of de game ook op PS3 en Xbox 360 gratis te spelen is; free-to-play is geen gebruikelijk busine model op de spelcomputers.

Blum maakt de game met zijn in 2010 opgerichte studio New World Interactive, dat ook werkt aan een remake van Insurgency, een gratis mod gebouwd op Valve's Source Engine. De remake, Insurgency: Remastered, is een lo taande game voor PC en Mac en wordt gebouwd op de nieuwste versie van de Source Engine.

Jeremy Blum

Blum bedacht Red Orchestra: Combined Arms toen hij veertien was en produceerde de mod samen met enkele andere ontwikkelaars. Twee van hen zetten vervolgens Tripwire Interactive op, om de standalone-game Red Orchestra: Ostfront 41-45 uit te brengen. Blum zelf werd vanwege zijn jonge leeftijd vervangen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou