Red Dead Redemption 2 uitgesteld naar 2018 | Gamer.nl

Red Dead Redemption 2 uitgesteld naar 2018 | Gamer.nl

De westerngame Red Dead Redemption 2 komt niet langer dit jaar uit. Het spel is uitgesteld naar de lente van 2018. De aankondiging gaat gepaard met nieuwe screenshots van de game.

Dat maakt Rockstar Games maandagavond bekend. Oorspronkelijk zou het spel in de herfst van dit jaar verschijnen.

Rockstar Games stelt dat er meer ontwikkeltijd nodig is omdat het de eerste game is die het bedrijf volledig ontwikkelt voor de huidige generatie spelcomputers, de PlayStation 4 en Xbox One. Grand Theft Auto 5 verscheen weliswaar op de PS4 en Xbox One, maar werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

"Het spijt ons zeer voor alle teleurstelling die deze vertraging veroorzaakt, maar we geloven sterk in het afleveren van een game alleen als deze klaar is", aldus Rockstar op hun website.

Meer informatie over de game wordt deze zomer nog uitgebracht. De ontwikkelaar heeft nieuwe screenshots uitgegeven om de pijn wat te verzachten.

Red Dead Redemption 2 is het vervolg op westerngame Red Dead Redemption uit 2010, waarin spelers als John Marston een deel van de Verenigde Staten en Mexico verkennen. Lees ook ons recente achtergrondartikel over dit deel.

Het vervolg biedt wederom een open wereld en krijgt ook een online component, waarschijnlijk vergelijkbaar met dat van Grand Theft Auto 5. Hierin kunnen spelers het tegen elkaar opnemen in verschillende spelmodi.

Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou