Rechtszaak om Duke Nukem-rechten eindelijk ten einde | Gamer.nl

Rechtszaak om Duke Nukem-rechten eindelijk ten einde | Gamer.nl

De rechtszaak tussen gameontwikkelaars Gearbox, 3D Realms en Interceptor Entertainment over de rechten van het schietspel Duke Nukem is eindelijk ten einde. De merknaam blijft in handen van Gearbox.

Dat hebben de drie partijen besloten in een schikking buiten de rechtszaal om. 

De drie gamestudio's lagen sinds februari 2014 met elkaar in de clinch, nadat 3D Realms en Interceptor een nieuw deel in de Duke Nukem-reeks aankondigden: Ma Destruction. Gearbox spande vervolgens een rechtszaak aan tegen de twee gamestudio's.

Duke Nukem, vooral een grote hit in de negentiger jaren, was oorspronkelijk eigendom van 3D Realms. De ontwikkeling van het laatste deel van het spel, Duke Nukem Forever, duurde maar liefst vijftien jaar.

In verband met financiële problemen moest 3D Realms de ontwikkeling stoppen, waarna Gearbox het intellectuele eigendom heeft opgekocht en het spel heeft afgemaakt. 3D Realms werd later overgenomen door Interceptor. 

"Toen Interceptor een licentie verkreeg van 3D Realms om Duke Nukem Ma Destruction te ontwikkelen, deden we dat in goed vertrouwen en waren niet op de hoogte van enig conflict", aldus 3D Realms-ceo Mike Nielsen. "Het was nooit onze bedoeling om Gearbox of Duke enige schade toe te brengen."

Door NUtech

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou