Recent onthulde games bevatten meer vrouwelijke hoofdpersonages dan vorig jaar

Recent onthulde games bevatten meer vrouwelijke hoofdpersonages dan vorig jaar

Games die afgelopen zomer werden aangekondigd bevatten meer vrouwelijke hoofdpersonages dan voorgaande jaren. Dat melden href="https://www.wired.com/story/women-video-games-representation-e3/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Wired </a>en Feminist Frequency in een nieuw rapport.

Achttien procent van de aangekondigde games bevatte dit jaar een vrouwelijke hoofdpersoon, ten opzichte van vijf procent in 2019. Daarmee is het percentage een stuk hoger dan de voorgaande vier jaar. Ook is de verhouding met mannelijke hoofdpersonages bijna gelijk, met 23 procent.

Opvallend is dat een derde van de vrouwelijke personages afkomstig is uit Sony's PlayStation PlayStation 5-onthulling. Daarin werden onder andere Horizon Forbidden West, Kena: Bridge of Spirits en Ratchet & Clank: Rift Apart onthuld.

Het rapport onthult dat het nog te vroeg is om een trend van meer vrouwelijke hoofdpersonen aan te duiden.

Gender

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geile wijven. Dikke tietuh.

0
test

@LordLuc Hahahahahahahahahaahaha

0
test

In het Nederands is daar zo'n mooie term voor; positieve discriminatie.

0
test

@Oxymorphone Waarom zou het positieve discriminatie zijn? Ik zie geen enkel bezwaar in vrouwelijke hoofdrolspelers, zolang het maar geloofwaardig blijft in de context van het spel en of de geschiedenis die het wil navertellen. Maar dat geldt natuurlijk net zo goed bij mannelijke hoofdrolspelers. In de meeste games maakt het qua gameplay en lore nauwelijks uit of de protagonist een man is of een vrouw. Als developer kun je dan een vrije keuze maken, het personage helemaal naar je eigen wil vormen. Waarom zou je dan standaard voor een man moeten kiezen, terwijl je misschien nu juist een aansprekende heldin in gedachten hebt?

0

Aanbevolen voor jou