'Raven Software op Call of Duty-project gezet' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Raven Software zou volgens de berichten tenminste twee ontwikkelteams hebben. Het ene team is momenteel bezig met het afronden van Singularity. Het andere team maakte vorig jaar de shooter Wolfenstein af en zou onlangs begonnen zijn aan de ontwikkeling van een nieuwe James Bond-game. De ontwikkeling van die game zou echter zijn stopgezet zodat de studio zich kan richten op een Call of Duty-game.

Volgens de bronnen van G4 gaat Raven Software een aantal map packs maken voor de door Treyarch ontwikkelde Call of Duty: Black Ops, die op 9 november van dit jaar in de winkels zal verschijnen. Zowel G4 als Kotaku speculeren dat Raven Software bij de ontwikkeling van Call of Duty kan zijn betrokken vanwege de problemen met de originele Call of Duty-ontwikkelaars Infinity Ward. Bijna de helft van de ontwikkelaars van die studio is inmiddels opgestapt.

Raven

Raven Software moest onlangs inkrimpen wegens een gebrek aan projecten. Vorig jaar maakte de studio de games Wolfenstein en X-Men Origins: Wolverine. Volgens Kotaku zou het bedrijf bezig zijn met een opvolger voor Wolverine, maar dit project is volgens Kotaku net als de James Bond-game naar de achtergrond geschoven. De studio maakte in het verleden onder andere ook Quake 4, Soldier of Fortune, Hexen en Star Wars: Jedi Knight II. Op 2 juli komt Raven met Singularity.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou