"We wilden graag Killer Instinct 3 maken (op Xbox Live Arcade)", aldus Donnchadh Murphy in een interview met Just Enough Shaders. Murphy heeft jarenlang bij Rare gewerkt en heeft nu zijn eigen animatiestudio. "Maar Microsoft had meer interesse in het verbreden van zijn doelgroep dan in nog een vechtgame. Dus het is nooit gemaakt en ik denk niet dat het ooit wordt gemaakt."

Volgens Murphy heeft Microsoft meer ideeën van de studio geweigerd. "Er waren verschillende projecten die Rare aanbood en gigantische hits hadden kunnen zijn, maar Microsoft heeft ze allemaal geweigerd. Ik kan mij een paar prototypes herrinneren die er geweldig uitzagen, maar de ontwikkeling werd gestopt. Het leek er op dat Microsoft geen risico wilde nemen en Rare alleen games voor de jongere doelgroep wilde laten maken, ze vergaten snel waar het bedrijf bekend om stond. We verloren veel talentvolle medewerkers toen, mensen kregen geen voldoening meer van hun werk."

Rare

Rare stond voordat het eigendom was van Microsoft bekend als één van de beste game-ontwikkelaars ter wereld, en als de studio die voor een revolutie heeft gezorgd voor first-person shooters op consoles met GoldenEye 007. Andere games van Rare zijn Donkey Kong Country, Perfect Dark, Killer Instinct,  Diddy Kong Racing en Banjo-Kazooie.

Onder de vlag van Microsoft heeft Rare vooral werk gedaan aan de Xbox Live Avatars en games voor Kinect. Een van Rare's recente games is Kinect Sports voor Xbox 360. "Die game heeft het heel goed gedaan. Dus ik hoop dat Microsoft weer vertrouwen in Rare krijgt en ze de ruimte geeft om games voor de mainstream markt te maken en Rare's naam weer aan de top te krijgen", aldus Murphy.