Rage-team gaat werken aan Doom 4 | Gamer.nl

Rage-team gaat werken aan Doom 4 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ook Carmack zelf zal zich storten op het vierde deel in de legendarische shooter-serie. Er wordt al sinds 2008 met een kleiner team aan Doom 4 gewerkt; dit team wordt aanzienlijk uitgebreid zodra Rage af is. De game komt uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Carmack denkt dat Rage 2 uit zal komen voor de volgende generatie spelcomputers.

Verder legt Carmack uit dat de singleplayermodus van Doom 4 op dertig frames per seconde zal draaien op PS3 en Xbox 360. Dit terwijl Rage wel op zestig fps draait. De reden is dat de ontwikkelaar veel vijanden tegelijk op de speler af willen sturen, dit is volgens Carmack met de huidige generatie spelcomputers technisch niet mogelijk op zestig fps. Hij belooft dat de multiplayer van Doom 4 wél op die framerate zal draaien.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou