'Rage op de PlayStation 3 presteert beter met Solid State Drive' | Gamer.nl

'Rage op de PlayStation 3 presteert beter met Solid State Drive' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Uit het onderzoek blijkt dat onder meer first person shooter Rage verbeterde textures laat zien en dat bij The Elder Scrolls V: Skyrim minder sprake is van de beeldvertraging waar de PS3-versie mee kampt. Enslaved, dat draait op de Unreal Engine 3, liet slechts minieme verbeteringen zien volgens Digital Foundry. Battlefield 3, A a in's Creed: Revelations en Kingdoms of Amalur vertoonden geen verbetering. 

Het onderzoek van Digital Foundry is uitgevoerd met de standaard harde schijf van 60 gigabyte die geleverd werd bij het eerste model van de PlayStation 3, een hybride SSD/7200 RPM Seagate Momentus XT en een Samsung PM800 SSD. Een SSD-opslagmedium bevat in tegenstelling tot een harde schijf geen bewegende onderdelen, waardoor het minder tijd kost om bestanden op te vragen.   


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou