Als je een enkel gebrek in de Gamecube software line-up zou moeten noemen, zal dat waarschijnlijk zijn dat er zo verdomd weinig racegames zijn.

Dit -toch vrij- populaire genre is op de Gamecube vrij dunnetjes vertegenwoordigd. En als er al een racegame is, is dat vaak een kart racer (Mario Kart en consorten). Wat dat betreft is het nieuws dat Activision de game 'Race of the Champions' naar de Gamecube brengt dan ook goed nieuws voor de Gamecube fans.

De game wordt een rally-racegame die gebaseerd is op het 'Race of the Champions' evenement wat jaarlijks wordt gehouden op de Canarische Eilanden. De game wordt ontwikkeld door Climax, een bedrijf dat 'ervaring' opdeed met het maken van Lego Racers.

“Race of Champions breathtaking graphics and frenetic action will find a perfect home under the hood of Nintendo GameCube,” said Julian Lynn Evans, vice president European Studios, Activision. “With the addition of our sku for Nintendo GameCube, Activision is poised to deliver a racing blitz across all three next generation platforms when the game ships later this year.” De game heeft een officiele licentie, wat betekend dat de echte banen zullen worden gebruikt, evenals echte bolide's. De bolide's kunnen ook schade oplopen, die in realtime gegenereerd wordt.

Race of the Champions komt eind dit jaar uit. Voor meer screenies klik je hier.