R4-kaartjes werken op Nintendo 3DS | Gamer.nl

R4-kaartjes werken op Nintendo 3DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Nintendo 3DS is sinds afgelopen vrijdag te koop in Japan. Zaterdag doken reeds de eerste filmpjes op van mensen die games vanaf R4-kaartjes speelden op hun Nintendo 3DS. Het is op het moment alleen mogelijk om originele Nintendo DS-games af te spelen door middel van deze kaarten; games voor Nintendo 3DS zijn niet afspeelbaar met een R4-kaart.

R4 kaartjes

De R4 Revolution is een gamecartridge waar een micro-SD-kaart in gestoken kan worden. Hier kunnen eenvoudig games op gezet worden, die door consumenten worden gedownload zonder hiervoor te betalen. Nintendo en verschillende game-uitgevers voeren al jarenlang strijd om de verkoop van de R4 Revolution en vergelijkbare flashkaarten te verbieden. In het Verenigd Koninkrijk en Japan is dit inmiddels verboden. In Nederland werd in 2010 bepaald dat elf webwinkels moesten stoppen met de verkoop van de flashkaarten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou