Quantic Dream zou seksistische werkcultuur toelaten | Gamer.nl

Quantic Dream zou seksistische werkcultuur toelaten | Gamer.nl

Diverse reportages maken melding van een giftige werkcultuur bij Detroit: Become Human-ontwikkelaar Quantic Dream.

Binnen de studio, bekend van Heavy Rain, zouden werknemers te lange dagen moeten maken en zouden studiobazen David Cage en Guillaume de Fondaumière seksistische en racistische grappen toelaten. Drie verschillende Franse media maken melding van deze situatie.


Een van de voorbeelden die wordt genoemd in de reportages is een verzameling van honderden foto's, bewerkt in Photoshop, waarop werknemers en partners van de studio in seksuele situaties worden geplaatst en waarbij homoseksuele termen worden gezet. De afbeeldingen zouden langs de gehele studio gaan via een interne mailinglijst en ook bij Cage en Fondaumière terecht zijn gekomen.

Een ander voorbeeld dat wordt genoemd is dat Cage bij het bekijken van videobeelden van een inbraak binnen de studio tegen een werknemer van Tunesische afkomst zou hebben gevraagd: "Is dat een neef van je?" Volgens de reportages is het sowieso verschrikkelijk om met Cage samen te werken, omdat hij lange werkdagen eist, naar niemand luistert en seksuele en homofobe opmerkingen maakt.

Cage en Fondaumière hebben zich inmiddels uitgelaten over de aantijgingen en zeggen geschokt te zijn. "De aantijgingen zijn belachelijk, absurd en grotesk", zo merkt Cage op. "Wat betreft homofobie: ik werk met Ellen Page, die vecht voor LGBT-rechten. Wat betreft racisme: ik werk met Je e Williams, die strijdt voor civiele rechten in de Verenigde Staten. Beoordeel mij op m'n werk."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou