Q*Bert Rebooted komt naar pc, mobiel en tablets | Gamer.nl

Q*Bert Rebooted komt naar pc, mobiel en tablets | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In Q*Bert Rebooted moeten spelers in een isometrische omgeving proberen tal van vakjes aan te doen, zonder vijanden tegen te komen. Als een vakje is bereikt, dan licht deze op. Het origineel is ontwikkeld voor de arcadehallen en verscheen voor het eerst in 1982. 

De reboot, die wordt ontwikkeld door Gonzo Games, introduceert een aantal nieuwe vijanden en speelbare personages. Daarnaast biedt Q*Bert Rebooted spelers de mogelijkheid om met de nieuwe alsook kla ieke beelden te spelen. De game verschijnt als eerste op Windows, Linux en Mac op 8 juli. Later dit jaar komt er ook een Android- en iOS-versie. Er staat eveneens een versie in de planning voor Amazon's Kindle. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou