PSP's adhocParty-functionaliteit komt ook naar Europa | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In tegenstelling tot de huidige Ad Hoc-modus op de PSP, waarbij twee PSPs zich binnen een straal van tien meter van elkaar moeten bevinden om draadloos verbinding te maken, maakt adhocParty het mogelijk om deze connectie wereldwijd tot stand te brengen. Hiervoor moet de PSP wel aan een PlayStation 3 gekoppeld worden, die op zijn beurt weer met behulp van een netwerkkabel verbinding heeft met internet om als server dienst te doen.

Werelden

Op deze manier kan de speler, als avatar, op zoek gaan in tien verschillende werelden naar eventuele mede- of tegenstanders voor een spelletje. Per wereld zijn 64 lobby's beschikbaar, die elk tot 32 verschillende avatars kunnen bevatten. Spelers kunnen in de lobby een game-specifiek huis bezoeken of er zelf één creeren en van daaruit een multiplayerpotje starten. Ondertu en kan via spraak of tekst gecommuniceerd worden.

Ondersteuning

Momenteel bieden onder andere Gran Turismo, Monster Hunter Freedom Unite, Di idia Final Fantasy en Resistance: Retribution ondersteuning voor adhocParty. Om gebruik te maken van deze functionaliteit moet eerst een bijbehorend programma op de PS3 gedownload worden via de PlayStation Store. Wanneer dit programma precies gaat verschijnen, is nog niet bekendgemaakt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou