Het beeldscherm van de huidige PSP heeft een beeldschermdiagonaal van ongeveer 11 centimeter. Het scherm van de PSP2 zou volgens de bronnen diagonaal ongeveer 13,5 centimeter lang zijn, met een resolutie die door Sony als HD wordt aangeduid.

Bovendien bevestigen de bronnen de eerdere geruchten dat het apparaat aan de achterkant een touchpad heeft, dat vergelijkbaar is met dat van een laptop. Hoe deze gebruikt zou moeten worden bij het gamen is niet duidelijk. Sony zou dit helemaal overlaten aan de game-ontwikkelaars. Hardwarematig zou de PSP2 nog niet af zijn. Zo is de batterijduur momenteel niet optimaal en raakt het apparaat nog oververhit.

De informatie over de PSP2 zou komen van een bijeenkomst die door Sony werd georganiseerd in Tokio, ten tijde van de Tokyo Game Show in september van dit jaar. Geruchten over het bestaan van de PSP2 duiken de laatste maanden steeds vaker op. Zo heeft iemand binnen de ontwikkelstudio van de nieuwe Mortal Kombat beweerd al een exemplaar op kantoor te hebben en stelde iemand eerder deze maand eveneens dat het apparaat in de herfst van volgend jaar op de markt komt.