PSN-verbinding vereist voor PS3-versie Final Fight: Double Impact | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Capcom meldt dat deze vorm van Digital Rights Management (DRM) aan de game is toegevoegd om er voor te zorgen dat spelers via PlayStation Network de game niet gratis kunnen doorsturen naar hun vrienden. Omdat de gebruiker ingelogd moet zijn op PlayStation Network, kunnen vrienden en familie van de gebruiker die een eigen account hebben op dezelfde console de game niet spelen.

Omzeilen

Diverse gamers hebben inmiddels ontdekt dat laatstgenoemde restrictie te omzeilen is door de account van de speler die de game heeft gedownload automatisch in te laten loggen wanneer de console aangezet wordt. Als de speler daarna uitlogt en onder een andere account inlogt, kan de game wel gespeeld worden.

Volgens Capcom wordt deze vorm van DRM op dit moment alleen bij Final Fight: Double Impact toegepast. De uitgever bekijkt wat voor impact het heeft op PSN wanneer spelers constant ingelogd moeten zijn. Aan de hand van de resultaten neemt Capcom een besluit over het gebruik van DRM in toekomstige titels.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou