PS5-update bevat HDR-verbeteringen en 120Hz-ondersteuning voor monitors

PS5-update bevat HDR-verbeteringen en 120Hz-ondersteuning voor monitors

De nieuwe PS5-update is nu live en bevat een aantal verrassende toevoegingen zoals 120Hz-ondersteuning.

Gisteren werd bekendgemaakt dat de eerste grote PlayStation 5-update vandaag zou verschijnen, en dat is dan ook gebeurd. De update bevat echter een aantal verbeteringen die niet op voorhand waren gecommuniceerd. Voorbeelden hiervan zijn 120Hz-ondersteuning voor 1080p-monitoren en een nieuwe HDR-optie.

Dankzij de update schakelt de PlayStation 5 nu automatisch over naar non-HDR wanneer gebruikers een game spelen die geen HDR ondersteunt. Dat betekent dat gebruikers niet langer naar het instellingenmenu hoeven te navigeren om de HDR uit te schakelen.

Verder is het voortaan mogelijk om 120FPS af te spelen op 1080p-monitors. Er is echter nog altijd geen Variable Refresh Rate-ondersteuning (VRP) aan de console toegevoegd. 

Gisteren werd al bekendgemaakt dat het voortaan mogelijk is voor eigenaren om hun games naar externe usb-opslag te kopiëren. De usb-opslag kan gebruikt worden om PlayStation 4-games op te slaan en te spelen, of om PS5-games op te slaan. 

Om de betreffende PS5-games te spelen, moeten ze wel naar het PlayStation 5-systeem zelf worden gekopieerd. Het is daarbij niet mogelijk om PlayStation 5-games direct naar het usb-apparaat te downloaden - eerst moeten ze op de harde schijf van de PS5 worden gedownload.

Lees hier meer over de grote PlayStation 5-update.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als ze nu even fixen dat als een game op 120 fps kan dat die dat dan ook doet. Krijg warzone gewoon niet voor elkaar tenzij ik cold war koop en zelfde met borderlands en avengers die op psnow zitten kan de gratis nex gen versie pas downloaden als je de game koopt.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor nee is ps4 versie en die free update kan ik nergens meer vinden. Heb de game en ook bij warzone meerdere keren verwijderd om te kijken deed ik het fout maar nee blijft ps4 versie. Zijn zelf videos er over in podcast dat ze het niet begrijpen. Borderlands speelt ook voor geen meter op resolutie mode en op performance mode vind ik het minder scherp uit zien. Maar dit is niet om te haten ik hoop dat Sony dit gewoon fixed want het is alleen bij psnow games if zoals warzone.

0

@hulstpower warzone 120fps is niet beschikbaar op de ps5, dus kunt proberen wat je wilt, die is gehardlockt op 60fps. Cold war 120fps is wel gewoon mogelijk.

0
test

@Gertjun ik kijk nu net df terug en je hebt helemaal gelijk

0

@hulstpower Warzone moet eerst een ps5 patch krijgen

0
test

@rreloaderr ja ben er achter gekomen.. Maar had de df video gezien vorig jaar en xbox had het wel en dacht nu dat ik ps5 heb dat die het ook gewoon had.. Want zag ook videos van cold War op 120fps dus 2 door elkaar gehaald denk ik.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@CroniC ja ben er achter het heeft te maken met backwards compatible wat xbox iets beter voor elkaar heeft dan ps. Maar bedankt voor info

0
test

En waar kun je zien welke games 120 fps ondersteunen voor ps5? Neem aan dat lang niet alle games dit hebben.

0
test

@Markus88 dat is het hem dus ik dacht dat warzone 120 draaide omdat ie dat op series x deed maar dat doet ie dus niet. Dan is e rnog met games die in psnow zitten die dus een next gen update hebben maar omdat ze in psnow zitten krijg je de ps4 pro versie. Het is allemaal verwarrend maar op xbox zie je ook niet echt of het 120 fps mode heeft per game dacht ik uit me hoofd. Wat ik wel heb gezien wat je bij ps5 kan als je tv het kan, ik heb de lg cx en als je daar groene knop blijf indrukken pop er iets op wat je tv op dat moment doet resolutie, hertz enzo voort. Bij xbox zegt ie dus altijd 120 hert terwijl de game dat niet heeft dus moeilijk zeggen of ie het dan doet bij, maar bij ps5 zie je dus wel of je console op 60 of 120 draait omdat hij niet hele tijd die 120 hertz er uit doet.

0

Aanbevolen voor jou