'PS4 is in totaal meer dan twee keer zoveel verkocht als Xbox One'

'PS4 is in totaal meer dan twee keer zoveel verkocht als Xbox One'

Er zouden van PlayStation 4 in totaal meer dan twee keer zoveel exemplaren zijn verkocht als van Xbox One.

Dat blijkt uit een document dat in Brazilië bij de overheid is ingediend om de overname van Activision Blizzard door Microsoft te verdedigen. Dit dient als reactie op Sony's claim dat de overname van Activision Blizzard concurrentiebeperkend zou zijn.

In het document, waarin ook onder andere wordt gemeld dat Sony bedrijven zou betalen om hun games niet op Game Pass te zetten, meldt Microsoft dat Sony "meer dan twee keer zoveel (PS4-consoles) heeft verkocht dan Xbox (One-consoles)". Aangezien van de Xbox One nooit precieze verkoopcijfers bekend zijn gemaakt, geeft dit statement de meest heldere blik op de verkoopaantallen van de console van Microsoft tot nu toe.

Sony gaf afgelopen januari voor het laatst een update over de verkoopaantallen van de PlayStation 4. Toen bleek dat er wereldwijd 116 miljoen exemplaren van de console waren verkocht. Het is dus waarschijnlijk dat er tussen de 50 en 60 miljoen exemplaren van de Xbox One zijn verkocht.

Beide bedrijven hebben eind 2020 de opvolgers van de vorige consoles uitgebracht: de PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Eigenlijk vind ik 50 tot 60 miljoen nog best aardig voor de Xbox One gezien de moeizame start en controversie. Ik vond het zelf een prima console maar de Series consoles zijn beduidend beter.

0

@Riyakuya ja zeker! Ik kocht een Xbox one uit de UK. Die was namelijk nog niet eens uit jn NL!! 1 van hun vele fouten. 100 euro duurder dan ps4 Kinect waar niemand op zat te wachten zwakker dan ps4 en NOG eens 10% van rekenkracht ging naar Kinect! Bedankt Don Mattrick... Ben nu wel blij met mijn Series X en S en gamepass.

0
test

Zeer nette cijfers toch. Ik hoop vooral dat we gezonde concurrentie/keuze blijven houden. Blij met mijn Switch, PS5 en XB.

0

@Bteqq precies daar hebben wij als consument het meeste aan. Daarom is het ook goed dat dit soort onderzoeken worden gedaan bij een dergelijke grote overname

0
test

@Bteqq Helemaal mee eens. Als gamer is het het beste als alle merken het goed doen, dan houdt het de andere merken scherp om goed hun best te doen, waar wij als consument uiteindelijk de vruchten van plukken. Dus of je nou gamer op 1 of meerdere consoles bent je moet altijd een sterke concurentie toejuichen, hebben we allemaal profijt van

0

Aanbevolen voor jou