Sony bevestigt via Twitter dat de PlayStation 4 voor de zesde maand achtereen de meestverkochte console in de Verenigde Staten is. Gisteren nog gaf Microsoft aan dat de verkopen van de Xbox One verdubbeld waren ten opzichte van een maand ervoor, doordat er een goedkopere Xbox One-editie zonder Kinect in juni in de verkoop ging in de Verenigde Staten. Desondanks is de PS4 toch beter verkocht. Exacte verkoopcijfers zijn niet gecommuniceerd.

De NPD Group meldt hiernaast dat de gecombineerde verkoop van Xbox One en PlayStation 4 tachtig procent hoger liggen dan de gecombineerde verkoop van PlayStation 3 en Xbox 360 als er gekeken wordt naar hetzelfde punt in de levensyclus van de consoles.

Softwareverkopen

In totaal werd er drie procent minder uitgegeven aan software (286,8 miljoen dollar) ten opzichte van een jaar eerder. De NPD Group becijfert hierin echter alleen retailverkopen en geen digitale verkopen. Hiernaast meldt de NPD Group dat nieuwe titels minder dominant in de verkopen waren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Nieuwe releases verkochten relatief gezien 67% minder dan de nieuwe releases uit 2013. Nieuwe releases betroffen in juni 2014 onder meer Watch Dogs en Mario Kart 8 voor Wii U. Vorig jaar kwam in dezelfde periode onder meer Animal Crossing: New Leaf voor 3DS en The Last of Us voor PS3 uit, beide titels voor platformen met een grotere install base dan bijvoorbeeld Mario Kart 8.