PS4- en XOne-verkoop daalt door aankondiging van next-gen consoles

PS4- en XOne-verkoop daalt door aankondiging van next-gen consoles

De verkoop van PlayStation 4 en Xbox One daalt sneller dan verwacht in de Verenigde Staten, mede door de vroege aankondigingen van de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Dat onthult Daniel Ahmad, analist van de Niko Partners, op Twitter. Hij heeft toegang tot de verkoopcijfers van consoles en games die de NPD Group maandelijks bekendmaakt. "Interessant is dat de PS4 en XOne in januari 2020 veel slechter verkochten dan de PlayStation 3 en Xbox 360 in januari 2013." Ahmad haalt de oude consoles in die periode aan, omdat die consoles op dat moment in dezelfde levenscyclus waren als PS4 en XOne nu.

"De next-gen consoles komen er aan," vervolgt Ahmad, "maar de verkoop van beide consoles daalt sneller dan verwacht. Switch blijft wel stabiel." Volgens Ahmed hebben "de vroege aankondigingen van de PS5 en Xbos Series X en hun backwards compatibility" invloed op de verkoop van de huidige consoles. Ook belangrijk is dat beide consoles al enkele jaren niet in prijs zijn gedaald. Verder zijn er enkele belangrijke titels die begin dit jaar op de planning stonden uitgesteld naar later in het jaar.

PlayStation 5 en Xbox Series X komen ergens rond de feestdagen van dit jaar uit. De opvolgers van beide consoles werden vorig jaar al aangekondigd.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat zijn dan zo de getallen? Beetje vage uitspraak zo.

0
test

@Srebseig NPD Group is de enige partij die alle Amerikaanse verkoopcijfers van games en consoles heeft, maar mag die niet wereldkundig maken. Daarom zijn de uitspraken van een bekende analist die deze cijfers maandelijks ontvangt wel betrouwbaar.

0
test

@niqomipa Klopt, die ondertitel kon wel iets beter, thanks!

0

Aanbevolen voor jou