PS3 Slim verbruikt 50% minder stroom dan originele PS3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de test werden beide PlayStation 3-modellen aan verschillende verbruiktests blootgesteld. Hieruit kwam naar voren dat de PS3 Slim constant minder dan de helft van de energie verbruikte in vergelijking met het oude PS3-model.

De PS3 Slim verbruikt nog wel meer energie dan een gewone Blu-ray speler, maar is beduidend zuiniger dan een Xbox 360. Tijdens het spelen van een game verbruikt de slim namelijk 96,24 watt, terwijl de Xbox 360 187 watt en de originele PS3 206,90 watt verbruiken.

60 GB of 80 GB?

De 80 GB-versie van de PlayStation 3 was al wel wat zuiniger dan de originele 60 GB PlayStation 3. Wellicht dat Sony's claim dat de PS3 Slim maar 34 procent zuiniger is gebaseerd was op vergelijkingen met dat model, in plaats van de 60 GB-PS3.

De Nintendo Wii blijft de zuinigste spelcomputer met een verbruik van slechts 19 watt. Dat ligt onder andere aan het feit dat de console games niet in Hoge Definitie weergeeft.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou