PS3-, PS2- en PSOne-games niet backward compatible op PlayStation 5

PS3-, PS2- en PSOne-games niet backward compatible op PlayStation 5

Sony heeft duidelijk gemaakt dat spellen die op PlayStation, PlayStation 2 en PlayStation 3 zijn verschenen, niet op PlayStation 5 kunnen worden afgespeeld.

Dat meldde PlayStation CEO Jim Ryan in een interview met het Japanse Famitsu, dat is vertaald door Siliconera. Hoewel dit te verwachten was, is het voor het eerst dat Sony hier duidelijk over is.

Gisteren maakte Sony bekend dat 99 procent van alle PlayStation 4-games wel speelbaar is op PlayStation 5. Sterker nog: op lancering krijgen PlayStation Plus-leden achttien PlayStation 4-games cadeau op PS5, waaronder The Last of Us Remastered, Bloodborne, Battlefield 1, Resident Evil 7 en Uncharted 4.

De PlayStation 5 komt in enkele landen, waaronder de Verenigde Staten en Japan, op 12 november uit. In Europa, waaronder Nederland en België, lanceert de console op 19 november. De console met diskdrive kost 499,99 euro, de diskdriveloze versie kost 399,99 euro. Gisteren gingen de pre-orders live. Houd dit artikel in de gaten voor updates.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Begrijpelijk, maar erg jammer!

0

@Paxopoxo hoezo begrijpelijk? Xbox heeft tm de eerste gen bc

0
test

@Improv Omdat ze het ook niet voor elkaar kregen of hadden gedaan bij de PS4. En ik weet niet wat Xbox er mee te maken heeft?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ik neem aan dat niemand dit had verwacht? Mocht het wel zo geweest zijn was dat een hele mooi verassing.

0
test

@AGxKiiNG Ik denk dat het met name door de ps3 komt. Staat wat raar als ie ps1, ps2, ps4 en ps5 afspeelt en alleen de 3 niet.

0
test

@Nuage En toch kon bijvoorbeeld de PS3 in de latere versies wel PS1 games afspelen maar geen PS2 (De eerste versie kon dat wel door hardware support, en daarna nog even software matig, maar daarna niet meer). En de PS4 kan gewoon PS2 games afspelen, wel digital only, maar de emulatie is er, je kan namelijk gewoon ps2 games kopen in de PSN store.

0

Aanbevolen voor jou