PS3-hacker Geohot aangenomen door Google | Gamer.nl

PS3-hacker Geohot aangenomen door Google | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Project Zero is het hackersteam van Google dat full-time bezig is met het zoeken van kwetsbaarheden in de software. Hotz wist eerder dit jaar in Google's Chrome-browsereen lek te vinden, waarvoor hij door Google werd beloond met 150.000 dollar. Eerder werkte Hotz al korte tijd voor Facebook, hier hield zij zich bezig met softwaredevelopment.

Hotz werd bekend in de gaming-industrie door de eerste persoon te zijn die de PlayStation 3 wist te hacken. Sony klaagde Hotz aan om vervolgens te schikken. Hij stemde daarmee toe nooit meer apparaten van Sony te hacken. Daarnaast volgde een uitnodiging van Sony om de beveiliging van hun systemen te verbeteren. Hotz wist eerder ook onder meer de iPhone te jailbreaken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou