Prototype-maker stopt als onwikkelstudio | Gamer.nl

Prototype-maker stopt als onwikkelstudio | Gamer.nl

Vorig jaar verraste Konami vriend en vijand door met Pro Evolution Soccer 2015 een heerlijke voetbalgame af te leveren. Het bedrijf heeft de schijn de laatste tijd een beetje tegen door de geruchten dat ze stoppen met het maken van AAA-games. PES 2016 bewijst in ieder geval dat de uitgever nog lang door mag gaan met het ontwikkelen van dergelijke games.

Radical sluit zijn deuren niet helemaal; een aantal medewerkers heeft nog altijd een baan en zal ondersteunende taken verrichten voor andere Activision-games. In een statement aan Game Informer laat Activision het volgende weten: "Radical is een zeer getalenteerde studio en was een geweldige partner voor Activision. Hoewel we een substantiële investering hebben gedaan in Prototype, heeft het niet een breed commercieel publiek gevonden. Na het onderzoeken van vele verschillende stappen, is het bepaald dat het sluiten van Radical Entertainment als creatieve entiteit de enige optie was."

Radical Entertainment werd in 1991 opgericht in Canada en werd in 2005 gekocht door Vivendi, dat inmiddels gefuseerd is met Activision. Naast twee Prototype-delen was de studio onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van The Simpsons: Hit & Run, Hulk: Ultimate Destruction en Scarface: The World is Yours.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou