'Pro Evolution Soccer gaat compleet veranderen' | Gamer.nl

'Pro Evolution Soccer gaat compleet veranderen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het was de hoogste tijd voor Pro Evolution Soccer om te veranderen", aldus Jon Murphy, leider van het Europese PES-ontwikkelteam. "PES 2011 staat voor het meest ambitieuze herontwerp in de serie. We hebben nauw samengewerkt met de fans om vast te stellen wat het is aan voetbal dat niet in PES zit. Totale vrijheid was de prioriteit en volledig nieuwe animaties een must."

Hoewel de nieuwe game nog steeds overduidelijk de kenmerken van een PES-game bevat, zijn er volgens Murphy dit keer verreweg de meeste verbeteringen gemaakt die voetbalfans zullen verra en en verblijden. "Dit is slechts het begin, we zullen nog belangrijke aankondigingen doen met betrekking tot de gamemodi en de gameplay-functies."

Voetbalstrijd

Pro Evolution Soccer, ook bekend als Pro Evo of PES, werd door gamers jarenlang gezien als de meest realistische en beste voetbalgame. De FIFA-serie van concurrent Electronic Arts stond in die jaren op de tweede plaats. De twee populaire series hebben de afgelopen jaren echter van stuivertje gewi eld. Volgens EA zijn er van FIFA 10 vier keer zoveel exemplaren verkocht als van PES 2010.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou