Ook Ubisoft, de Franse uitgever welke in enkele jaren tijd is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op de gamemarkt, heeft het financiële overzicht van het afgelopen jaar bekend gemaakt. Ubisoft wist in het afgelopen jaar wederom haar naam goed te vestigen met titels als Splinter Cell, Rainbow Six: Raven Shield, Rayman 3, XIII, Prince of Persia: The Sands of Time, Rainbow Six 3 en Beyond Good & Evil.

Helaas scoorde niet alle titels naar verwachting. Vooral Beyond Good & Evil en XIII stelden op het gebied van verkoop teleur. Men wijt dit aan de sterke concurrentie tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar. Prince of Persia: The Sands of Time verkocht wellicht niet zo goed als het spel verdiende, nog niet de helft van rotzooi als Medal of Honor: Rising Sun, doch het spel ging wel ruim 2 miljoen keer over de toonbank, genoeg om een opvolger te rechtvaardigen welke reeds in de planning is, doch verder is er niets over geweten.

Ubisoft zal zich het komende jaar meer richten op het maken van sequels op haar gevestigde franchises, al zal men tevens nieuwe franchises ontwikkelen welke in de smaak vallen bij het grote publiek. Men zegt geleerd te hebben van de tegenvallende resultaten van Beyond Good & Evil en XIII, doch hopelijk betekent dit niet dat men bij voorbaat een sequel op deze twee games uit sluit. Vooral de eerste titel verdient een waardige opvolger, want het was een van de meest verfrissende games van het afgelopen jaar.Hier tref je het bovenstaande aan, voorzien van de nodige financiële gegevens alsook de positie van Ubisoft ten opzichte van andere uitgevers. GameSpy heeft tevens een aardige column waarin wordt ingegaan op de oorzaak van de tegenvallende verkoopscijfers van Beyond Good & Evil en The Sands of Time.